Un de cada cinc terrassencs ha rebut almenys la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19

La campanya de vacunació segueix avançant a Terrassa i ja són unes 45.000 les persones del municipi que han rebut, almenys, la primera dosi. Això suposa que un de cada 5 habitants -un 20% de la població- ja s’ha vacunat com a mínim una vegada contra la covid-19. El percentatge és molt semblant al del conjunt de Catalunya que, en aquest aspecte, arriba al 20,2% de la població. D’altra banda, a Terrassa ja han rebut les dues dosis de l’antídot unes 13.700 persones, les quals estarien ja del tot immunitzades.

La situació sanitària manté la mateixa estabilitat dels últims dies, amb alguns indicadors que van lleugerament a la baixa. És el cas, per exemple, del risc de rebrot, que durant el cap de setmana ha baixat en 23 punts i actualment és de 248. També ha disminuït la velocitat de reproducció, amb un Rt que, tot i seguir per sobre de 1, ha variat des del divendres de 1,31 a 1,13.

Per contra, la pressió hospitalària manté la tendència a l’alça, després d’augmentar en prop de 30 casos més durant els últims 10 dies. Actualment, entre Mútua i l’hospital del Consorci atenen 126 malalts de covid, 3 més que el passat divendres. En l’apartat de defuncions, fins ara, a Terrassa han perdut la vida a causa del coronavirus un total de 519 persones. D’altra banda, durant el cap de setmana s’han detectat un centenar de nous positius, fet que eleva fins als 18.112 la xifra de contagis acumulats a la ciutat des del principi de la pandèmia.