Un de cada quatre naixements a Terrassa és de mare estrangera

El nombre de naixements segueix a la baixa a Terrassa, una tendència similar a la catalana. El desecens de nascuts vius a la ciutat continua i durant l’any passat, el 2016, se’n van comptabilitzar 2244, la xifra més baixa dels últims catorze anys. Respecte l’any anterior, la davallada va ser del 3,7%.

Són les últimes dades de l’Idescat referents a la població, que tot i així situen Terrassa amb una taxa de natalitat prou alta si ho comparem amb el territori català, del 10,4 per mil.

L’Idescat també diu que els nens i nenes nascuts de mare estrangera van augmentar a Terrassa. Aquest és el tercer any que augmenten, després d’una baixada important el 2014. L’any passat en van ser 572, només vuit més que el 2015. Això vol dir que un de cada quatre naixements a Terrassa és de mare estrangera.

A Catalunya l’edat mitjana a la maternitat continua endarrerint-se i se situa en 32 anys. I pel que fa a la llista dels noms més freqüents entre els nounats catalans, no hi ha gaires canvis. En els noms de nen, Marc segueix liderant la llista amb autoritat, i en nenes, repeteix Martina en primer lloc. A l’Àmbit Metropolità, del qual en forma part el Vallès Occidental, també són freqüents Àlex/Álex, Èric/Eric, Hugo i Pol; i Lucía, Júlia/Julia, Laia i Emma.