Un degoteig de ciutadans i ciutadanes passen per la capella ardent de Floreal Soriguera instal·lada a l’Ajuntament

Per primera vegada en Democràcia el Saló de Plens s’ha obert a la ciutadania per dir el darrer adéu a Floreal Soriguera, el «Suri», mort aquest dimecres a l’edat de 95 anys.

L’Ajuntament de Terrassa, d’acord amb la família, ha decidit habilitar aquest emblemàtic espai de l’edifici consistorial com a capella ardent del pintor, artista i activista sociocultural terrassenc.

El fèretre és present a la sala de sessions des de les 11 del matí d’aquest dijous. L’objectiu és que la gent que vulgui acomiadar-lo i donar el condol a la família ho pugui fer de forma ininterrompuda fins a les 8 de la tarda.

També es pot signar en el llibre de condolences. La majoria d’aquests missatges destaquen la importància d’aquest artista contemporani per a la cultura i la ciutat de Terrassa.

De fet, ja estava prevista una exposició «Essencial. Retrospectiva Floreal Soriguera «Suri» que es podrà veure del 8 d’abril al 4 de maig de 2023 a la Sala Alavedra d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals; del 28 d’abril al 13 de maig a les Sales 3 i 4 de LaFACT – Factoria Cultural Terrassa; del 28 d’abril al 31 de maig al Centre Excursionista de Terrassa; i també a d’altres espais com el Centre Cultural El Social, l’Escola Municipal d’Art i Disseny, l’Escola El Cim, l’Escola Tecnos i la Societat Coral Els Amics.

A més de la seva vessant artística, Soriguera també va ser el primer president de la FAVT i el fundador de l’Associació de Veïns de Ca n’Aurell.

La cerimònia de comiat està prevista per divendres, 3 de març, al Temple Multiconfessional del Complex Funerari Municipal, a les 12 del migdia.

Capella Ardent 2

 

 

Capella Ardent 3