Un dron de l’UPC facilitarà el salvament marítim de l’Open Arms

Un estudiant de l’Escola Superior d’Enginyers Industrials de Terrassa junt amb dos estudiants més de la UPC, participen en el desenvolupament d’un dron de recerca per millorar les missions de rescat de l’ONG Proactiva Open Arms. El projecte FREEDA desenvolupa un dron de reconeixement a mar obert, per a la recerca de persones i embarcacions amb l’objectiu d’ajudar a Proactiva Open Arms en la seva tasca de rescat humanitari pel Mediterrani.

Després de més d’un any d’investigació la Hemav Foundation, impulsora del projecte, ha fet un primer test a les costes de Castelló per validar l’operativitat dels drons en el vaixell d’Open Arms. Els resultats satisfactoris han fet que pròximament els drons s’incorporaran a les operacions de rescat del vaixell. L’actuació amb els drons permetrà ampliar l’àrea controlada pel vaixell i detectar amb més fiabilitat persones o embarcacions en alta mar.

El dron porta incorporat un programari que li permet fer un vol autònom i sobrevolar llargues distàncies mentre va captant imatges amb un sensor tèrmic que va processant. Unes imatges que envia al vaixell amb informació sobre el rumb, la posició i la velocitat de l’embarcació detectada. Hemav Foundation va ser creada per estudiants de la UPC i de l’Escola d’Enginyers de Terrassa per al desenvolupament de projectes socials amb la participació dels treballs de fí de Grau dels estudiants.