Un esmorzar a cegues per aprendre a utilitzar la resta dels sentits

Posar-se a la pell d’una persona amb discapacitat visual per experimentar com és el seu dia a dia a l’hora d’esmorzar. És l’exercici que aquest dijous ha posat en pràctica l’ONCE de Terrassa, en el marc de la setmana d’activitats per tot Catalunya.

Dos periodistes i una arquitecta de l’Oficina per la Promoció de l’Accessibilitat, hem acompanyat a la regidora de Capacitats diverses, Mónica Polo, en una activitat del tot recomanable. Un esmorzar a cegues que ens ha servit per aprendre a reemplaçar la vista utilitzant la resta dels sentits.

Després de destinar més temps de l’habitual per preparar un simple cafè o sucar una petita llesca de pa, l’experiència sensorial ha culminat amb la ingesta del menjar a la boca; sens dubte, molt més intensa i gustosa quan es gaudeix amb els ulls tapats.

Els 18 centres i agències de l’ONCE a Catalunya celebren durant aquesta setmana un programa d’activitats especials que viurà el seu acte final el proper diumenge, amb una sortida conjunta al monestir de Montserrat.