Un espectacle al Centre Cultural homenatja la ballarina cubana Alicia Alonso

Els dos primers ballarins del Ballet Nacional de Cuba, Anette Delgado i Dani Hernández han interpretat entre d’altres peces Carmen de Bizet. Ha estat en l’espectacle homenatge que diverses estrelles internacionals han fet a la ballarina cubana Alicia Alonso. També s’ha pogut veure el duet d’amor d’Espartac, d’Eva Nazaret i Javier Monier o El Llac dels Cignes, interpretada per Carla Vincelli i Javier Torres.

Tot, en un repertori clàssic amb el qual la diva cubana va brillar amb la seva tècnica i estil propi. Aquests han estat només alguns exemples de la desena de ballarins de trajectòria mundial que aquest dissabte han ofert al Centre Cultural l’espectacle d’homenatge a la gran ballarina cubana. Alicia Alonso nascuda a l’Havana el 1920 i que va morir ara fa dos anys, ha deixat una empremta profunda en la història de la dansa.

Directora del Ballet Nacional de Cuba durant molts anys, el 1994 va interpretar a Terrassa fragments de l’obra romàntica «La Peri». Aquest espectacle ha estat un homenatge a la persona però sobretot a un talent i personalitat extraordinària com a ballarina. Alicia Alonso se la recorda com un dels puntals de l’Escola Cubana de Ballet però sobretot per haver conquerit un lloc destacat en el ballet de tot el món, gràcies a un estil propi i personal.