Un espectacle de llums a la Masia Freixa inaugura la XVII Fira Modernista de Terrassa

Terrassa viu una nova edició de la Fira Modernista. És la dissetena i està dedicada al cinema, per commemorar que Terrassa és, des del 2017, Ciutat Creativa del Cinema per la UNESCO, una distinció que comparteix amb només 12 ciutats al món.

Per aquest motiu, l’acte inaugural de la Fira Modernista ha estat l’espectacle “Il·luminem el modernisme!” en què la llum ha dibuixat els contorns d’un dels edificis modernistes més emblemàtics i singulars de la ciutat, la Masia Freixa.

A més, també s’ha inaugurat l’exposició “Modernisme: el naixement del cinema”, que ofereix, fins al 2 de juny a la Sala Muncunill, un recull d’autèntiques joies que formen part de la Col·lecció Josep Maria Queraltó, amb objectes únics provinents d’arreu d’Europa que acosten el públic als inicis tècnics del cinema. A més, algunes d’aquestes peces no s’havien exposat anteriorment.

Aquest ha estat l’inici d’un dels caps de setmana més importants a Terrassa, en què s’organitzen més de 300 activitats i els carrers respiren l’ambient de la ciutat a finals del segle XIX i principis del XX.