Un estudi de ràdio al mNACTEC que servirà de canal de comunicació del museu, fer programes i tallers

El nou estudi de Catalunya Ràdio, el número 17, s’ha instal•lat permanentment al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).

L’espai s’ha inaugurat aquest dimarts a les 12 del migdia amb l’emissió en directe del concurs “L’apocalipsi” (El matí de Catalunya Ràdio), presentat per Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee.

Per a aquesta edició especial, el concurs ha celebrat un duel vallesà, entre el meteoròleg terrassenc, Francesc Mauri i l’actor sabadellenc, Marc Balaguer, i ha comptat també amb públic a l’estudi: l’alumnat dels Instituts Terrassa i Vacarisses.

D’aquesta manera, s’ha avançat la celebració del Dia Mundial de la Ràdio (que es commemora dijous). Després de la jornada inaugural, el nou Espai Ràdio del mNACTEC permetrà gravar i emetre programes en directe.

Aquesta experiència radiofònica, ha estat possible gràcies a la col•laboració de Catalunya Ràdio amb el mNACTEC. Tècnics de l’emissora han format el personal del museu i han elaborat un manual per facilitar la utilització de l’estudi analògic.

L’espai s’acompanya d’una mostra que explica l’evolució tecnològica de la ràdio, el seu paper dins el món de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i la incidència social d’aquest mitjà.

A banda de Perarnau i Gordillo, la directora general de Patrimoni Cultural, Elsa Ibar i el regidor d’Economia Social i Innovació, Universitats, Turisme i Projectes Audiovisuals, Josep Forn, també hi han assistit.