Un estudi defineix estratègies per augmentar l’habitatge de lloguer assequible

El Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona han treballat conjuntament en un estudi a cinc municipis de la comarca per tal de definir estratègies per augmentar l’habitatge de lloguer a preus inferiors als de mercat. L’estudi s’ha fet a Polinyà, Palau-Solità i Plegamans, Sentmenat, Vacarisses i Ullastrell. Amb aquest projecte el Consell Comarcal vol donar resposta a la problemàtica detectada, amb especial intensitat en els municipis més petits, relacionada amb la insuficient oferta d’habitatge social i assequible.

El conseller de Territori, Carles Rodríguez, explica que “aquest estudi facilitarà la presa de decisions per incidir en la mobilització i l’ampliació de l’oferta del parc de titularitat pública, i per incidir en millorar el seu estat físic, la seva gestió, i administració i explotació. Ara, conjuntament amb el Consell Comarcal, els municipis treballaran per poder avançar en la concreció de resultats a cada població.

La voluntat és poder mobilitzar el màxim d’habitatges per tal de posar-los a disposició del lloguer assequible. Treballarem amb cada ajuntament les millors fòrmules per fer-ho possible”. Per la seva banda, la consellera delegada d’Habitatge del Consell Comarcal, Mar Sempere, assegura que “el Consell Comarcal valorarà fer una nova sol·licitud de recursos a la Diputació de Barcelona per seguir avançant en aquest projecte i també es treballarà per interrelacionar el projecte amb les oportunitats de finançament que obren els fons Next Generation de la Unió Europea”.

Els treballs realitzats també permetran dinamitzar la Borsa Comarcal de Lloguer Assequible, que promou la mediació entre l’oferta de pisos a preus per sota de mercat, i les persones inscrites al registre HPO (Habitatge de Protecció Oficial), en cerca de lloguer. Davant de la dificultat de comptar amb suficients pisos de propietat privada per atendre la demanda existent, la comarca ha emprès aquest projecte pilot, amb la voluntat d’aconseguir resultats amb un increment tangible d’habitatge disponible, alhora que liderar una eina estratègica que fomenti la creació d’un fons d’habitatge d’àmbit comarcal.