Un estudi proposa que el soterrani del Mercat de la Independència sigui un nou espai comercial

La reforma dels mercats municipals és un dels temes que l’Ajuntament té sobre la taula per tal de modernitzar-los i adequar-los als nous temps. Un estudi extern, elaborat per un despatx d’arquitectes, proposa que el Mercat de la Independència sigui un espai on convisqui més àmpliament la venda de producte fresc i de qualitat amb l’activitat comercial i de restauració. Per fer-ho proposa dos canvis força significatius: en primer lloc reubicar els serveis auxiliars del mercat per tal d’alliberar el soterrani, de 900 metres quadrats, facilitant així la instal•lació d’un operador que obrís el mercat a la Rambla, donant-li més atractiu comercial. D’altra banda, també planteja que l’actual nau del peix es destini a la restauració i les parades que ara es troben allà es traslladin a la nau que delimita amb el carrer de la Rasa.

L’estudi pretén que aquests nous espais estiguin interconnectats visualment i funcionalment, destacant una connexió directe amb el pàrquing del Raval.
La proposta dels arquitectes també contempla noves instal•lacions elèctriques, eixamplar els passadissos i millorar els sistemes de climatització, implementats amb criteris sostenibles.

Ara aquest estudi l’haurà de valorar la Comissió de seguiment del Mercat, formada per l’Ajuntament, partits polítics, comerciants, ESCODI i Diputació, per tal de presentar un projecte definitiu que s’hauria d’aprovar d’aquí a un any.

Aquesta mateixa setmana està prevista la Comissió de seguiment del Mercat del Triomf, amb el mateix propòsit.