Un esvoranc de grans dimensions al carrer Ample obliga a evacuar una casa

A dos quarts de cinc de la tarda d’aquest dissabte els Bombers de la Generalitat rebien avís d’un esvoranc que s’havia produit davant el número 53 del carrer Ample de Terrassa. Apareixia així un forat de grans dimensions que ha sorprès a veïns i els mateixos serveis d’emergència: cinc metres de llarg per tres d’ample i dotze de profunditat. L’arquitecte municipal, acompanyat dels serveis tècnics de l’Ajuntament de Terrassa, determinava que els fonaments de l’edifici del número 53 podrien estar afectats per la seva proximitat amb l’esvoranc, per la qual cosa han estat desallotjats de manera preventiva.

El forat, d’unes dimensions considerables, ha estat el centre d’atenció de veïns i curiosos que han compartit a través de les xarxes socials infinitat de vídeos i fotografies. Algunes d’aquestes imatges s’han inclòs en aquest vídeo.

Immediatament després de tenir constància de l’existència d’aquest esfondrament, la policia municipal de Terrassa ha tallat la circulació per aquest vial i protegit la zona amb unes tanques per evitar l’accés al forat i per precaució a nous esfondraments.

S’estan estudiant les causes per les quals s’ha pogut originar aquest esvoranc i, per tant, com han desaparegut els metres cúbics de terra. Aquesta situació ha fet que a les xarxes socials circulin imatges antigues, de 1962, quan aquest punt en concret del carrer Ample va presentar aquest aspecte.