Un exalumne de la UPC crea el primer cotxe esportiu elèctric

L’enginyer català Baltasar López és el creador del primer superesportiu elèctric de carreres, el Baltasar Revolt. Dissenyat per un equip de Terrassa, el Revolt compta amb 500 cavalls de potència, pesa 700 quilograms i pot arribar als 100 quilòmetres per hora en 2’5 segons.

Aquest esportiu pot circular per ciutat, però també està homologat per  participar en competicions. El disseny d’aquest projecte van començar fa 11 anys, quan els cotxes elèctrics eren encara pioners en el sector automobilístic.

La marca Baltasar no utilitza cap plataforma o component d’un altre fabricant. Tota la tecnologia que requereix el cotxe ha estat desenvolupada de forma interna. Un punt de partida per a la creació d’aquest projecte va ser  la competició UPC Eco Racing, creada pel propi Baltasar López. Amb aquesta iniciativa els estudiants tenen l’oportunitat de crear prototips d’automòvils elèctrics.

El Baltasar Revolt es produirà de manera seriada però artesanalment, i està previst que es fabriquin menys de 100 unitats per any. Amb un preu de 230.000 euros, els compradors començaran a rebre el seu esportiu a partir de la segona meitat de l’any 2022.