Un helicòpter protagonitza a Terrassa la mostra itinerant sobre els 40 anys dels Bombers de la Generalitat

Un dels dos primers helicòpters dels bombers de la Generalitat està des d’aquest dilluns al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC). Es va comprar el 1983 a Alemanya i va estar operatiu fins al 2009.

​Ha vingut a sobre d’un camió des de l’aeroport de de Sabadell per formar part d’una exposició sobre els 40 anys de trajectòria dels Bombers de la Generalitat de Catalunya. Una comissió formada per personal en actiu, voluntari i jubilat està al darrera de la mostra que vol difondre i conservar el patrimoni del cos (que s’anomena 17×40).

«Bombers 40 anys» repassa 4 dècades de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS). S’hauria d’haver inaugurat el 2020 a Terrassa però la pandèmia ho va endarrerir tot.

Ara arriba a la ciutat després de passar per Puigcerdà, Manresa, Berga i Vic. Només aquí es podrà veure aquest aparell i s’hi estarà més temps que enlloc.

Es tracta d’un helicòpter polivalent, amb el pes i el sostre suficients per realitzar diferents tasques: de rescat en alta muntanya i en operatius contra incendis.

El MNACTEC complementarà la mostra amb altres vehicles i materials del seu dipòsit. S’inaugurarà el 26 de gener. Després de Terrassa, l’helicòpter viatjarà a Manresa on s’hi vol fer el futur museu dels Bombers de Catalunya.

Terrassa té bombers des del 1879. Els diferents serveis de Catalunya es van unificar el 1980. És el cos més antic i més gran de l’Estat espanyol. A l’estiu, arriba als 5.000 efectius.

La mostra es podrà veure a la nostra ciutat fins al setembre.

Helicòpter 16 Helicòpter 15 Helicòpter 14 Helicòpter 13 Helicòpter 12 Helicòpter 11 Helicòpter 10

Helicòpter 9 Helicòpter 7 Helicòpter 6 Helicòpter 5 Helicòpter 4 Helicòpter 3 Helicòpter 2 Helicòpter 1