Un helicòpter presideix al MNACTEC la mostra ‘Bombers 40 anys’

El primer helicòpter que van fer servir el cos de bombers català en l’extinció d’incendis és l’element estrella de l’exposició «Bombers 40 anys». Una mostra que obre avui al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya a Terrassa sobre la trajectòria dels cos de Bombers de la Generalitat. L’exposició repassa quatre dècades d’història de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, explicant els orígens i l’evolució del cos a partir de vestits, camions, una motobomba del tipus Montserrat o un ràcord, un dispositiu català que per primer cop s’adaptava a totes les mànegues.

A tot això s’hi suma l’helicòpter comprat el 1983 a Alemanya i que només a Catalunya NO es va utilitzar per a la guerra, sinó per a tasques de salvament. «Bombers 40 anys» impulsada per una comissió de bombers voluntaris i retirats, per difondre i conservar el patrimoni del cos, ja ha passat per Puigcerdà, Berga i Vic. Després de Terrassa la mostra arribarà a Manresa on hi ha un projecte a llarg termini de construcció d’un museu estable per als bombers.

Terrassa té bombers des del 1879. Els diferents serveis de Catalunya es van unificar el 1980. El cos més antic i més gran de l’estat espanyol que a l’estiu arriba als 5.000 efectius. La mostra es podrà veure fins al setembre.