Un incendi crema 8 hectàrees de vegetació a Les Martines i mobilitza una trentena de dotacions dels Bombers

Cap de setmana complicat pel que fa a incendis forestals a casa nostra, amb focs a diversos punts del país. El més gran de tots ha tingut lloc a Terrassa, a l’entorn de la urbanització Les Martines, cremant més de vuit hectàrees de vegetació, però sense causar ferits ni danys materials a les cases.

Les flames van començar pels volts de les 19h de dissabte per causes que encara s’investiguen. El desplegament dels Bombers de la Generalitat va implicar fins a vint dotacions terrestres i deu mitjans aeris, arribant a abastir-se d’aigua de les Piscines de Vallparadís per poder apaivagar les flames. En un primer moment, la proximitat del foc a la urbanització va portar a confinar tres famílies i desallotjar-ne dues més. L’Ajuntament va activar el Pla d’Emergència Municipal i va habilitar la Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa per acollir els veïns que ho necessitessin. El fet que l’incendi s’iniciés cap al tard i la direcció del vent van permetre desactivar aquest dispositiu ràpidament i tothom va poder tornar a casa seva.

Amb el foc perimetrat, les darreres flames visibles eren a l’entorn del Jardí Pond, i els bombers declaraven els dos fronts de l’incendi com a estabilitzats a les 22.45h. La carretera C-58, però, va quedar tallada al trànsit en els dos sentits de la marxa durant ben bé hora i mitja, des de les 21h fins a quarts d’onze. L’alcalde Jordi Ballart va desplaçar-se al punt de trànsit dels bombers per seguir in situ les evolucions del desplegament i transmetre un missatge de tranquil·litat als veïns i veïnes de Terrassa.

Després de tota la nit treballant per evitar que es reactivessin nous focus de l’incendi, al llarg de diumenge quinze dotacions terrestres s’han encarregat de remullar tot el perímetre, fins a poder declarar-lo primer controlat i després definitivament extingit.