Un incendi en un habitatge permet localitzar 1.671 plantes de marihuana a Sant Pere Nord

Cap a les 18.30 h d’aquest dijous, diverses dotacions de la Policia Municipal van acudir al carrer de Girona, a l’alçada del carrer del Doctor Calsina, al barri de Sant Pere Nord, alertades pel 112, per què sortia molt fum de la finestra d’un habitatge. Al lloc hi havia tres camions cisterna sufocant el foc, que s’havia originat, possiblement, per la crema d’un matalàs que estava en contacte directe amb un cablejat amb connexions deficitàries i fraudulentes a la xarxa elèctrica de l’enllumenat públic.

Una vegada extingit el foc i ventilat l’habitatge, els efectius de bombers van descobrir que hi havia una gran quantitat de testos amb plantes de marihuana en les tres habitacions de l’edifici, on hi havia muntada tota una infraestructura amb equips de ventilació, humificadors, rec automàtic i llums halògens destinada a afavorir el cultiu d’aquest tipus de vegetal. Els agents van requisar un total de 1.671 plantes, entre les quals algunes estaven en un avançat estat de floració i d’altres en el punt òptim de collita, i les van traslladar a la Prefectura policial per ser destruïdes.

A l’habitatge, on en aquell moment no hi havia ningú, també es va localitzar un gos de raça potencialment perillosa, en unes condicions sanitàries deplorables. Es va demanar la intervenció del servei de recollida d’animals, que se’n va fer càrrec. Vistes les circumstàncies, es va comunicar els fets al Jutjat de Guàrdia i es va iniciar la instrucció de les diligències penals per un delicte contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric. Es va demanar la intervenció de l’empresa subministradora per desconnectar el cablejat fraudulent de la xarxa elèctrica general.