Un itinerari per fer a peu i amb bici unirà Terrassa, Matadepera i Sabadell

El carril bici junt amb un itinerari per fer a peu, connectarà a finals del 2019 Terrassa Matadepera i Sabadell. La Diputació invertirà 3,2 milions d’euros en dos itineraris de poc més de quatre quilòmetres, entre Terrassa i Matadepera i entre Matadepera i Sabadell. Les obres del carril de Terrassa començaran la pròxima primavera i acabaran amb 7 mesos. El tram fins a Sabadell arrancarà a la tardor i duraran fins l’estiu del 2020 quan ja es pugui utilitzar.

Aquest dijous s’ha presentat el projecte que donarà servei a 400.000 persones. L’itinerari entre Terrassa i Matadepera completarà el tram de carril bici que ja hi ha a la BV1221. Aquí i amb una amplada de cinc metres s’incorporarà un espai pels vianants fins arribar a la trama urbana. També s’hi col•locarà l’enllumenat i una separació de seguretat de la carretera. Un tram d’aquest carril passarà per la BV 1275 per connectar fins a Matadepera.

L’altre itinerari, entre Matadepera i Sabadell passarà per la BV 1248 que reprendrà el carril bici que ara ja arriba fins l’ermita de Sant Julià d’Altura per arribar a la intersecció amb la C-1415, la carretera que va fins a Castellar. Aquí s’hi farà una rotonda per continuar fins al nucli urbà de Matadepera. Les obres també preveuen l’adequació d’una passera pel pont que travessa la riera de les Arenes.

Amb aquestes dues actuacions s’incentivarà una mobilitat de futur més sostenible, a peu o amb bicicleta, que permetrà reduir el pas dels 34.000 vehicles diaris que en l’actualitat passen per les dues carreres. La Diputació impulsa 40 itineraris similars a tota la demarcació de Barcelona que acabaran connectant amb bici, 70 municipis.