Un joc d’escapada del Consell Comarcal sobre reciclatge triomfa a les escoles de la comarca

Alumnes de 5è de primària d’una escola de Sabadell reben un missatge d’uns científics de mitjans del segle XXII que els alerten que el planeta ja està fet un desastre per les agressions de les generacions anteriors contra el medi ambient. Els nens i nenes tenen la missió d’alliberar els astronautes del futur i permetre que puguin tornar a una terra ja recuperada. Tenen 40 minuts per demostrar que sabran cuidar el món i trobar la clau de sortida.

És el joc d’escapament que organitza el Consorci de Residus del Vallès Occidental per conscienciar nens i joves de la importància de la recollida selectiva i la prevenció de residus.

Cada classe es divideix en quatre grups, que ha de resoldre diversos enigmes sobre el medi ambient. Caldrà que tots facin bé la feina abans no acabi el temps per aconseguir la victòria final.

L’escape room del Consell Comarcal ha tingut una grandíssima acceptació i ja té tot el calendari ple fins al març. Hi participaran prop de 10.000 nens i nenes de 94 escoles, 37 de les quals són de Terrassa. L’activitat es fa al mateix centre educatiu. També es faran algunes sessions en fires de Nadal per al públic familiar.