Tweet Satse

Un jutge de Terrassa impedeix a una infermera del CST dirigir un CAP de Matadepera

El magistrat del Jutjat Social Número 3 de Terrassa ha anul·lat el nomenament de dues infermeres per a càrrecs de gestió en un centre sanitari, segons informa elDiario.es. La notícia publicada concreta que la sentència té l’origen en una demanda del sindicat Metges de Catalunya i deixa sense validesa les convocatòries per ocupar la direcció del Servei d’Emergències Mèdiques del Consorci Sanitari de Terrassa i de la direcció d’un Centre de Atenció Primària de Matadepera, pertanyent al mateix CST.

La sentència, a la qual ha tingut accés elDiario.es, conclou que són responsabilitats que requereixen un tipus de tasques “propi del personal facultatiu especialitzat en medicina i cirurgia”. A més, defensa que el nomenament de les dues infermeres contravé la Llei 44/2003 d’Ordenació de les Professions Sanitàries.

La decisió ha ha provocat la indignació del col·lectiu a Catalunya. El sindicat d’infermeria SATSE Catalunya defensa que infermeres i fisioterapeutes tenen un paper clau en la gestió sanitària i estan duent a terme cada dia les seves funcions amb absoluta responsabilitat. Aclareix que la sentència no és ferma, a més de molt qüestionable i la titllen d’anacronisme. Per aquest motiu, assegura que iniciarà les accions necessàries.

Tweet Satse

Per la seva banda, elDiario.es també informa que el Consorci Sanitari de Terrassa recorrerà la sentència a instàncies superiors i que fins que la resolució no sigui ferma, les dues professionals continuaran exercint en el seu nou lloc.