Un jutjat cancel·la un deute de 64.067 euros gràcies a la Llei de Segona Oportunitat

El Jutjat del Mercantil número 5 de Barcelona ha dictat Benefici d’Exoneració del Passiu Insatisfet (BEPI) en el cas d’una dona, veïna de Terrassa, quedant-li perdonat el deute de 64.067 euros contret amb tres bancs i entitats financeres, segons informa el col·lectiu d’advocats Repara tu Deuda.

Segons explica aquest col·lectiu, la dona tenia una empresa familiar que va haver de tancar arran de la crisi de 2008, deixant sense feina els treballadors que tenia contractats. Amb l’intent de reflotar-la es van endeutar fins el punt que a ella i a la seva família li van embargar tots els bens.

En el seu cas, de la quantitat total cancelada, 31.326 euros corresponien a deuta pública (Seguretat Social i Agencia Tributària). A més, s’ha aconseguit l’aprovació d’un pla de pagaments a 5 anys per a la liquidació del deute públic no exonerat (6.569,17 euros).   

La Llei de Segona Oportunitat va entrar en vigor a Espanya el 2015. Tot i que encara hi ha un cert desconeixement, cada vegada són més les persones que intenten acollir-se a aquesta legislació per cancel·lar els deutes que han contret i als que no poden fer front.