Un llibre aprofundeix en la tasca com a botànic de Joan Cadevall

L’Aula Magna del Centre Cultural ha estat escenari aquest divendres a la tarda de la presentació del llibre “Joan Cadevall, professor, botànic i geògraf”.

Àngel Manuel Hernández Cardona és l’autor d’aquest llibre, el qual en la presentació va explicar alguns dels detalls d’una publicació que aprofundeix en el perfil professional menys conegut del mític botànic, i en aspectes de la seva vida personal que eren inèdits.

Fundador de l’Escola Municipal d’Arts i Oficis, primer president de la assemblea local de la Creu Roja, president de la Cambra de Comerç i director del Col.legi Terrassenc, Joan Cadevall (1846 – 1921) va ser geògraf i botànic. En aquest darrer camp va destacar per exercir una tasca reconeguda internacionalment.

Ja l’any 1897 va publicar una obra bàsica: “Flora del Vallès”, i tres anys després “Apunts de botànica”, adreçada a estudiants de batxillerat. El 1907 va publicar la seva obra divulgativa “Botànica Popular”, després d’haver rebut la medalla d’or de la prestigiosa Societat Internacional de Geografia i Botànica.