Un manifest defensa l’atenció sanitària de qualitat i proximitat al Vallès

Fins a una trentena de càrrecs, entitats, sindicats i partits polítics de la comarca signen un manifest en defensa de l’atenció sanitària de proximitat i de qualitat al Vallès Occidental.  Arran del tancament del servei d’oncologia pediàtrica del Parc Taulí de Sabadell, els signants reivindiquen l’excel•lència en els serveis que dónen els quatre centres hospitalaris de la comarca i seguir sent referents per als seus ciutadans.

Tot i ser conscients que amb la concentració de serveis s’optimitzen recursos i es millora la investigació i la innovació, també reclamen que qualsevol avenç tecnològic en alguns del centres del Vallès se’n beneficiï tota la comarca. Per això defensen l’eficàcia i la transparència dels hospitals i s’ofereixen al Govern de la Generalitat per afrontar nous reptes de la sanitat pública amb complicitat, transparència, diàleg, sense presses, i de la mà dels professionals del territori.

El manifest l’encapçala les signatures de dos expresidents del Parc Taulí i d’una exdirectora general del centre, així com diferents sindicats com la UGT que també considera injustificat el tancament del servei d’oncologia pediàdrica de l’Hospital de Sabadell. També hi dóna suport el President del Consell Comarcal i fins a 7 alcaldes de la comarca entre els quals el de Terrassa, Alfredo Vega, així com polítics, exalcaldes, exregidors i partits polítics com el Partit Popular, Ciudadanos o Podem.