Un mes d’actes commemoratius per recordar la riuada del 62

Terrassa commemorarà, durant més d’un mes, els 60 anys de la riuada del 62. Ho farà amb un seguit d’actes impulsats per l’Ajuntament i per la Comissió de Rieres. Els actes centrals tindran lloc aquest cap de setmana i, en especial, el 25 de setembre. Divendres i dissabte hi haurà un itinerari i una visita guiada per la riera de Les Arenes i espais afectats pel desastre.

Diumenge, el dia que es compleixen els 60 anys, s’inaugurarà un mural a la plaça del Tint i a la tarda es faran actes commemoratius de manera simultània als barris de Poble Nou, Ègara i Les Fonts, on hi haurà marxa de llums i ofrenes florals.

La regidoria de Rieres i la Comissió de Rieres han subratllat la necessitat de fer memòria i també justícia per a totes aquelles persones que van ser víctimes de la riuada i els seus familiars.

Durant el mes d’octubre també hi haurà actes per tal d’analitzar i comprendre aquells fets. Hi prendrà un paper important l’Arxiu Històric de Terrassa i el Comarcal, que oferiran conferències i exposicions centrades en el moviment veïnal, la immigració al Vallès i el paper del franquisme en la construcció de la ciutat. El Cinema Catalunya, per la seva banda, tornarà a projectar el documental ‘Els nens de la riuada’ i vídeos de testimonis que van la van viure en primera persona.

Tots els actes es poden consultar al web municipal.

60 Anys Riuada 1