Un miler de corredors participa a la Cursa solidària per la Justícia Social

Un miler de persones han participat aquest diumenge al matí a la Cursa Solidària per la Justícia Social a Terrassa. Ja és el quart any d’una cita que combina una vessant solidària, amb la recollida dels aliments que aporten els participants, i la inclusió dels membres de Prodis. Han arribat al centenar els voluntaris que han acompanyat les 30 persones en cadira de rodes.

La cursa l’organitzen CCOO del Vallès Occidental i Prodis, amb la col·laboració de l’Ajuntament, el Consell Esportiu i diversos esplais i associacions de veïns.  A tres quarts de dotze ha arrencat la cursa absoluta. El punt de partida ha estat a l’avinguda Béjar a l’alçada de la carretera de Matadepera i, com la cursa de Prodis, ha tingut un recorregut de 5 quilòmetres. El guanyador ha estat Lhacem Harbil amb un temps de 16 minuts i 19 segons:. I en categoria femenina, la primera en creuar la línia de meta ha estat Ninfa Estela Giménez, guanyadora en tres de les quatre edicions.

Tots els participants han fet un lliurament de 5 quilos d’aliments. En total, unes 5 tones de menjar que gestionarà la Creu Roja. La Cursa per la Justícia Social ha volgut fer visible el compromís per la equitat i per la igualtat efectiva de les dones i les nenes. Per això un dels lemes de la cursa ha estat el de Terrassa Ciutat Feminista.