Un miler de dones denuncien violència de gènere en el primer semestre de l’any al Vallès Occidental

De gener a juny s’han registrat a la comarca 1.009 denúncies de dones víctimes de violència de gènere (en tot l’any passat van haver-hi 1.924). En aquest primer semestre també s’han adoptat 92 ordres i mesures de protecció (en tot el 2018, en van ser 170). L’Observatori Comarcal sobre Violència Masclista farà públic en unes setmanes l’informe complert.

Però perquè aquestes dades no continuïn avançant, el Consell Comarcal posa en marxa tot un seguit d’activitats de sensibilització entre el jovent que es portaran a terme durant el mes de novembre, coincidint amb la commemoració del 25N, Dia contra la violència masclista. Entre aquestes accions arriba, per setè any consecutiu, el concurs de piulades “@PiulaVallèsOcc per unes relacions lliures de violències”.

Així, s’anima tota la població, però sobretot els joves a partir de 14 anys, a escriure una piulada, de 110 caràcters, que respongui a la pregunta “I tu? Què en dius de la violència masclista?”. Es pot participar fins al 5 de desembre omplint una butlleta o a través del formulari web que es troba a la pàgina del consell www.ccvoc.cat. Hi ha diferents categories segons l’edat dels participants.

El concurs va acompanyat de tallers als centres educatius i espais de joves en favor de les relacions igualitàries. Aquest any, a més de les xerrades sobre sexualitat, diversitat afectiva o desmitificant l’amor romàtic, com a novetat s’ofereixen cursos d’autoprotecció per a noies.

En aquests anys, han participat al Piula 2.900 joves i s’han fet un 136 tallers a una vintena de centres educatius.