Un mort i una quarantena de ferits al descarrilar un tren a Vacarisses

Una persona ha mort i 49 han resultat ferides aquest dimarts al matí en el descarrilament d’un tren de la línia 4 de Rodalies a Vacarisses. El comboi, on hi viatjaven 133 persones, feia la ruta entre Manresa i Sant Vicenç de Calders. La víctima mortal és un home de 36 anys i veí de Castellbell i el Vilar. L’accident ha provocat una quarantena de ferits lleus per contusions i cinc de més gravetat. Les persones afectades han estat traslladades a diversos centres hospitalaris, entre ells, a Mútua i Hospital de Terrassa. El succés ha passat a un quart de 7 del matí com a conseqüència d’una esllavissada. El President de la Generalitat, Quim Torra, s’ha traslladat al lloc dels fets.

De forma paral•lela a l’atenció a les víctimes, s’han posat en marxa autobusos per traslladar els passatgers que no han resultat ferits. La circulació de trens ha quedat anul•lada en aquest tram i s’ha habilitat un servei de transport alternatiu per carretera.
El sinistre ha passat a l’alçada de la carretera C-58. Per aquest motiu s’ha tallat el trànsit a l’alçada de Vacarisses per facilitar les tasques dels equips d’emergències. Al migdia la circulació en aquest tram ja ha quedat restablerta.

El conseller de Territori i Sostenibilitat , Damià Calvet, ha explicat que ara toca analitzar què ha passat.

A Vacarisses també s’hi ha desplaçat la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera. Des del pont que passa just per sobre del tram on s’ha accidentat el tren, es veu clarament com ha cedit la paret i les roques han caigut damunt la via. Aquesta és la principal causa del sinsitre que ha assenyalat la presidenta d’Adif, Isabel Pardo.

Un maquinista d’aquesta línia va gravar, aquest passat diumenge i en el mateix punt de l’esllavissada, com l’aigua de la pluja sorgia dels talussos a banda i banda de les vies, que estaven inundades. Aquest és el tercer acident de tren que hi ha en aquest tram en deu anys. Els altres dos van passar el 2009 i 2011, però sense víctimes mortals. Aquest fet ha estat criticat pel sindicat Comissions Obreres, que es queixa, ha dit, “d’una manca d’inversions a Rodalies” i ha denunciat “una falta de manteniment de la xarxa ferroviària”.