Un mosso mor en un avenc de Sant Llorenç del Munt

Un mosso d’esquadra ha mort aquest dimarts al matí mentre s’entrenava en un avenc de Sant Llorenç del Munt. L’agent, de la Unitat de Subsòl, estava fent pràctiques en unes parets verticals del Parc natural, dins el terme municipal de Matadepera. El policia ha caigut al buit des d’una alçada d’uns 30 metres sense que de moment se’n sàpiguen les causes. Unitats dels Bombers han activitat l’operatiu de rescat per finalment certificar la mort de l’agent.

El cos de Bombers s’ha adreçat al lloc dels fets amb diverses unitats. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat al lloc un helicòpter medicalitzat, tres unitats terrestres i un metge a l’interior de l’helicòpter de bombers per atendre el company, així com la unitat de suport psicològic per assistir la resta d’agents que feien les maniobres amb ell i l’entorn familiar.

La Direcció General de la Policia i la Prefectura lamenten profundament la mort de l’agent que amb altres companys, realitzaven maniobres de formació en espeleologia. El conseller del Departament d’Interior, Joan Ignasi Elena, el Director General de la Policia, Pere Ferrer, el Major del cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, així com d’altres comandaments policials s’han traslladat immediatament al lloc per donar suport i acompanyar els mossos afectats per l’accident.

Per part del cos de Mossos d’Esquadra, s’ha activat la Unitat Canina, la Unitat d’Intervenció en Muntanya, la pròpia de Subsòl, així com la Unitat de Mitjans Aeris. La Unitat d’Intervenció en Muntanya del cos de Mossos d’Esquadra es farà càrrec de la investigació de l’accident. La Prefectura s’ha posat a disposició de la família, i els serveis de l’Oficina d’Atenció al Mosso s’han ofert a la unitat de Subsòl per tal de fer acompanyament i donar suport.

https://twitter.com/mossos/status/1445356184459005957?s=20