Un mural d’Anna Taratiel reivindica una residència d’avis per Ca n’Anglada

Un mural a l’Avinguda de Barcelona de l’artista Anna Taratiel serveix a l’Associació de Veïns de Ca n’Anglada per reclamar la construcció d’una residència d’avis al barri. Es tracta d’una reivindicació històrica del districte que a falta d’una resposta positiva per part de l’administració es transforma en noves formes de protesta.

La Comissió per a les residències públiques de Terrassa, formada per diferents associacions veïnals, demana a la Generalitat ampliar i completar l’única residència pública de Terrassa, la de Mossèn Homs, l’execució del projecte per a la residència de Sant Pere Nord i un nou equipament per a avis en aquests terrenys de l’Avinguda de Barcelona.

En aquest solar, on els més grans hi recorden el Cinema Avenida, són uns terrenys cedits per l’Ajuntament que en l’actualitat hi ha uns horts comunitaris. La Comissió ha presentat diversos recursos a la Generalitat i al Síndic de Greuges. Terrassa té 31 residències privades o concertades i només la de Mossèn Homs és cent per cent pública.

Es calcula que a Terrassa hi ha unes 1.500 persones a l’espera d’una plaça pública de residència. L’artista i activista cultural amb diverses intervencions comunitàries arreu del món, la terrassenca Anna Taratiel, ha cedit el seu art en el mur del solar per reclamar la residència pública per a la gent gran que demanen els veïns.