Un nou empaquetatge de bolquers ideat per tres estudiants de la UPC, finalista en els premis Global University Challenge

Un nou empaquetatge de bolquers amb un disseny més sostenible, ecològic i reutilitzable, ideat per tres estudiants del Campus de la UPC a Terrassa, ha resultat finalista en els premis Global University Challenge que convoca per tercer any consecutiu la multinacional Essity.

Ha estat idea de l’Àngela Berbis, la Cristina Castellà i la Mariona Giménez, alumnes del grau d’enginyeria de disseny industrial i desenvolupament del producte. Aquest dijous han rebut un diploma de l’empresa que acredita el seu treball.

El sistema proposat es basa en el cartró i en el plàstic com a matèries primeres. Les estudiants han convertit el paquet de bolquers en un tipus d’acordió, que permet modificar-ne el volum a mida que es va buidant. D’aquesta manera, es pot plegar i desplegar a voluntat i fer-lo servir com un contenidor per a guardar-hi altres productes.

Aquest any han participat en el concurs 90 equips d’universitats d’arreu del món, que han hagut de resoldre diversos reptes en els camps del màrqueting o de l’enginyeria.