Un nou examen valorarà el nivell d’anglès a 4t d’ESO el curs vinent

Un nou examen extern avaluarà el nivell d’anglès dels alumnes de 4t d’ESO el curs vinent, per elaborar un mapa del coneixement d’aquesta llengua estrangera. Ho ha anunciat aquest dijous el Govern durant la presentació dels resultats de les avaluacions de sisè de primària i quart d’ESO, que demostren que s’ha millorat en matemàtiques i anglès però que baixa l’interès per les assignatures científiques. Per aquest motiu, Ensenyament també posarà en marxa al setembre un programa per revertir aquesta tendència, que el Govern considera “preocupant”.

La prova pilot d’anglès es durà a terme segurament al novembre en una cinquantena de centres, que apleguen uns 1.500 alumnes. L’objectiu és elaborar un mapa per comprovar el nivell de coneixement d’aquesta llengua estrangera, considerada estratègica, com ha explicat Joan Mateo, president del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu.

Com a novetat, l’avaluació del curs vinent introduirà una nova prova de comprensió oral als examens de castellà i català. Desapareixerà el dictat i s’incorporarà la competènia de coneixement del medi ambient. A més, el govern posarà en marxa un nou programa a totes les etapes educatives per promoure l’interès de les assignatures científiques després de comprovar que, aquest curs, la tria d’aquestes matèries ha caigut un 7%.