Un nou llibre sobre la catedral del Sant Esperit per celebrar la majoria d’edat de la diòcesi de Terrassa

El proper 15 de juny farà 18 anys que es va crear la diòcesi de Terrassa. Per tal de celebrar aquesta efemèride es presentarà un llibre il·lustratiu sobre la Catedral del Sant Esperit. La publicació és obra de Marià Fèlix Riusech, col·laborador voluntari de la Catedral. Reuneix un extens conjunt d’imatges i descripcions que plasmen sobre el paper la història d’aquest icònic temple de la Plaça Vella.

Des de la diòcesi confien en que l’obra ajudi a donar a conèixer una mica més aquest conjunt monumental, tant pels turistes de fora com pels propis terrassencs. I és que el treball de l’autor ha permès descobrir una gran quantitat de detalls a través de fotografies inèdites.

Aquest proper dimecres, 15 de juny, el bisbe Salvador Cristau presidirà la presentació del llibre a la sala capitular del Sant Esperit. Un acte que comptarà també amb una xerrada a càrrec de l’historiador Pere Puig Ustrell. El temple del Sant Esperit va ser elevat a parròquia el 1601 i a basílica menor el 1951. Va ser el 2004, amb la creació de la diòcesi de Terrassa, quan va adquirir la categoria de catedral.