Un nou Pla Estratègic per al Museu de Terrassa abans de finalitzar el mandat

El Museu de Terrassa es transforma i s’adapta als temps moderns a través de la implantació d’un nou Pla Estratègic. L’objectiu és estimular el coneixement per implicar la ciutadania amb temes d’interès. Així, entre les principals missions del full de ruta es busca recuperar i protegir la memòria històrica, esdevenir un espai de creació i també difondre els edificis d’interès de la ciutat.

Com a novetat, el Museu de Terrassa integrarà tres nous laboratoris experimentals, distribuïts en diferents seus. Aquests espais dinàmics d’aprenentatge seran l’Egara Lab, situat al Castell Cartoixa; el Social Lab, a la Torre del Palau, i l’EduLab, que es trobarà al centre d’acollida de visitants de la Seu d’Ègara.

Un conjunt monumental -el de la Seu d’Ègara- que se centrarà en explicar les arrels i els orígens del municipi. Per la seva banda, la Torre del Palau acollirà un centre d’interpretació, mentre que el Claustre de Sant Francesc tractarà temes de benestar a tavés del binomi arts i salut. Per últim, el Castell Cartoixa es dedicarà a les comunitats amb un espai de participació; mentre que la Casa Alegre mantindrà la seva funció d’espai expositiu, amb un diàleg entre l’art i la història que incorporarà recursos de realitat augmentada.

D’altra banda, el regidor de Turisme, Pep Forn, ha anunciat una línia de finançament per tal que la Masia Freixa s’acabi integrant com una peça més en el conjunt museístic.