4.1 Next Gen I Subvencions 2

Un nou servei del Consell Comarcal assessora les empreses sobre els fons Next Generation

El Consell Comarcal ha activat recentment un servei per a les empreses de la comarca per orientar-les en les diferents convocatòries dels fons Next Generation. En cooperació amb diferents ajuntaments de la comarca s’ha activat un dispositiu per facilitar l’accés de les pimes industrials a les convocatòries que han de suposar un avanç en la transformació productiva del territori.

De les 8 convocatòries amb informació disponible, fins a 27 empreses han rebut ja ajuts en forma de subvenció i/o préstecs provinents de diferents programes finançats pels Fons Next Generation, per impulsar un total de 45 projectes el darrer any. Aquestes iniciatives han rebut uns 8,5 M€ en forma de subvenció i 7,2 M€ en forma de préstecs per impulsar projectes per un valor total d’uns 21,6 M€, amb una aportació. En total, empreses i altres agents industrials de la comarca impulsen projectes de transformació productiva per valor de 18,9 M€ amb fons europeus Next Generation.

Amb l’objectiu de complementar el servei d’informació i acompanyament a les empreses en fons Next Generation, el Consell Comarcal ha posat en marxa un apartat web específic de Projectes i fons europeus per a empreses. Aquest espai dona informació actualitzada sobre beneficiaris, imports i característiques de les principals convocatòries atorgades del fons Next Generation i posa en contacte empreses o entitats que busquin partners, per impulsar o presentar projectes.

També s’estan fent altres accions d’informació per explicar les principals convocatòries de suport a la innovació i la sostenibilitat del MINCOTUR i CDTI, en el marc del 2º Cicle de jornades Vallès Industrial.