Un nou web permet conèixer els establiments oberts en horari habitual o restringit

La ciutadania de Terrassa ja pot consultar, a través d’un web intuïtiu, quins establiments de la ciutat estan oberts al públic ja sigui en el seu horari habitual o restringit. El portal botiguesobertes.terrassa.cat està encara en versió beta però en els propers dies s’anirà millorant.

De moment, es pot filtrar la consulta per 75 tipus concrets de comerç i també pel tipus d’obertura, és a dir, si estan oberts en horari habitual, amb alteracions o tancats. També permet moure’s pel mapa i poder conèixer els de proximitat de la zona on es resideix. Si el comerç té disponible l’enviament a domicili, ens n’informarà.

L’Ajuntament convida els establiments de la ciutat a omplir un formulari per facilitar informació d’interès púublic a la ciutadania.

Després del debat al ple telemàtic sobre la compra de mascaretes, el govern municipal diu que no vol entrar públicament en debats tècnics o jurídics i reconeix un error tècnic en la denominació del material que estan subsanant. Segons l’executiu fins aquest dijous s’han distribuït 195.000 mascaretes en gairebé 80.000 domicilis. Les 25.000 que queden per arribar a tota la població arribaran previsiblement dilluns. També s’han començat a distribuir 60.000 mascarates més als comerços d’alimentació que s’afegeixen a les 40.000 ja distribuïdes.

De cara a aquest cap de setmana la Policia Municipal reforçarà els dispositius desplegats per garantir el compliment de les normes de desconfinament, amb el passeig infantil i l’autorització de fer esport individual.