Un pis adaptat per en Said

L’Ajuntament de Terrassa com a signant de la Carta Europea per la salvaguarda dels Drets Humans, hauria de donar una resposta positiva a la demanda del Said Ben Kadour, que reclama un habitatge adaptat on poder-hi viure. Així ho considera la Síndica de Greuges després que l’Ajuntament hagi denegat un pis d’emergència habitacional al Said per no complir amb tots els requisits.

Un cas de vulneració de drets fonamentals que els advocats portaran fins a les últimes conseqüències. La Síndica i Espai Humana demanen un canvi en el reglament perquè situacions com les del Said també es considerin d’emergència habitacional. Els advocats han presentat un recurs d’alçada tal i com apuntava el primer dictàmen de l’Ajuntament per solucionar el cas.

Si en tres mesos l’Ajuntament no aconsegueix un habitatge adaptat el cas continuarà pels tribunals ordinaris amb un contenciós administratiu a l’Audiència de Barcelona per vulneració de Drets fonamentals. Per la seva banda l’entitat Prou Barreres convocarà la Comissió municipal de Defensa dels Drets dels Discapacitats per tractar el cas del Said.

Un pis per en Said

En Said, té 42 anys i pesa gairebé 90 quilos. Pateix una discapacitat declarada del 97 per cent del seu cos. Aquesta limitació només li permet moure els braços. Un accident al mar d’ara fa 18 anys, li va lesionar les vèrtebres i va quedar tetraplègic.

Ara i a falta d’un pis adaptat, necessita l’ajut de la seva família per a qualsevol activitat quotidiana. Ja fa quatre anys que en Said ha demanat ajuda a totes les administracions per accedir a un pis adaptat, la qual cosa li permetria fer moltes més activitats per sí mateix.