Un play-off de quatre o vuit equips?

La Tercera Divisió es resoldrà de forma ràpida, tal i com proposa la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), si les autoritats sanitàries hi acaben donant el vist-i-plau. Així es recull de la reunió telemàtica que han mantingut aquest dijous la Federació Catalana de Futbol (FCF) amb els diferents clubs de la categoria, entre ells el Terrassa FC i el CP San Cristóbal. Els presidents dels equips han mostrat un consens ampli, segons recull la nota de premsa de l’òrgan federatiu, per donar per acabada la temporada, estendre la participació en el play-off d’ascens fins al vuitè classificat i que no hi hagi descensos.

Durant la videoconferència, la FCF ha recollit les propostes i aportacions dels diferents clubs per elaborar un informe que traslladarà la setmana vinent a la RFEF, tal i com es va acordar també dimecres amb els clubs catalans de la Segona Divisió  “B”. Com era de preveure, cadascú ha defensat els seus interessos entre ells el líder del grup cinquè de Tercera, el CE L’Hospitalet, que ha demanat a través del seu president, Santi Ballesté, l’ascens directe i que la promoció la disputin del segon al cinquè classificat.

La Federació Catalana, seguint la resta de federacions territorials, ha proposat un play-off entre els quatre primers, amb dues eliminatòries a partit únic en camp neutral i ascens per al campió.  Una fórmula que defensa el Terrassa FC, segon classificat fins a l’aturada de la competició, però finalment el consens és que la juguin els vuit primers: L’Hospitalet, Terrassa, Sant Andreu, Europa, Peralada, Vilafranca, Vilassar i Granollers. Abans del 30 d’abril la RFEF ha de prendre la decisió per a la tornada progressiva dels equips als entrenaments, això sí sempre supeditat al que diguin les autoritats sanitàries. Sinó, la temporada es consideraria nul·la.

Carta de Soteras

El president de la Federació Catalana, Joan Soteras, ha transmès una carta a tots els presidents de clubs de futbol i futbol sala català amb el pla d’actuació en l’àmbit esportiu, econòmic i de salut. L’ens assenyala que la prioritat és la salut i que només es reprendrà l’activitat esportiva en el moment que es conegui la proposta de desconfinament progressiu per part de les autoritats.

La carta assenyala també que s’estan plantejant diferents escenaris per a la finalització de la present temporada així com canvis de format per a la propera. Soteras també anuncia un paquet de mesures compensatòries i, tot i no acabar-se les lligues, es pagaran íntegrament el 100% de les subvencions de les diferents campanyes.