Un ple extraordinari el dia 18 debatrà el pressupost de 195,4 milions per al 2018

L’Ajuntament convoca un ple extraordinari, el pròxim dijous dia 18 a la tarda, per aprovar el projecte de pressupostos municipals per al 2018. El Govern considera que l’alt grau d’incertesa política a Espanya, amb l’aprovació pendent del seu pressupost, i Catalunya, amb el Govern per constituir, un pressupost prorrogat no seria una bona eina pel bon funcionament de la ciutat. Aquest és un dels objectius de l’alcalde Alfredo Vega, d’aconseguir uns nous números per aquest exercici i evitar la pròrroga del pressupost anterior.

Un projecte que el mateix alcalde ha dit que cobreix les necessitats bàsiques dels ciutadans, i posa l’accent en la promoció econòmica i la qualitat en els serveis. I tot, amb una pressió fiscal moderada i un grau d’endeutament que no supera el 75 per cent. Aquest endeutament sostenible és el què permet que l’Ajuntament NO tingui ni tuteles, ni supervisions de cap institució superior. Una proposta de pressupost que ara queda oberta a la negociació amb els grups municipals.

Una comissió informativa extraordinària de Serveis Generals i Govern Obert, ha decidit elevar al ple el projecte de pressupost que aquest dilluns a la tarda ha presentat l’Equip de Govern. Ciutadans, l’únic grup que ha votat en contra de celebrar un ple extraordinari, considera que la incertesa política és similar a la d’altres anys i no és prou motiu com per accelerar la tramitació dels comptes. La resta de partits, excepte el PSC, s’han abstingut. Des del PdCAT s’ha reclamat la celebració de comissions per àrees o departaments, i agilitzar així les reunions.

Mentre el Parit Popular demanava un quadre comparatiu amb d’altres anys, també per facilitar la tasca, des d’Esquerra Republicana Moviment d’Esquerres s’ha celebrat que en el projecte d’aquest any s’hi detecti una intencionalitat política que celebren. Ara, s’obra un període de negociacions entre l’Equip de Govern i els grups que prepararan les esmenes que portaran al ple, si s’escau. El pressupost per aquest any és de 195,4 milions, gairebé un 5 per cent més que el 2017.