Un pressupost rècord per al 2023

L’Ajuntament de Terrassa comptarà per al 2023 amb un pressupost de 225 milions d’euros. És la xifra més alta de la història del consistori, que respecte l’exercici anterior ha augmentat també en una quantitat rècord, de gairebé 10 milions d’euros. Així, tot i haver congelat les taxes i els tributs municipals, l’equip de Govern preveu recaptar un 4,6% més que el 2022. En el capítol d’ingressos, dels 225 milions previstos, 132 seran recaptats a través dels impostos, mentre que la resta, uns 93, provenen d’altres administracions, com el Govern central, la Generalitat o la Diputació.

Pel que fa a les despeses, l’Ajuntament ha doblat la partida destinada al cost de l’energia. La previsió d’aquest 2022 era de 4 milions, i la factura de la llum anual ha acabat pujant a 11 milions d’euros. En aquest sentit, el nou pressupost preveu una despesa energètica de 8 milions d’euros per al 2023. Tot plegat, després d’una pandèmia mundial, enmig d’un conflicte bèl·lic de conseqüències imprevisibles i, per tant, en un context de màxima incertesa.

El pressupost consolidat es completa amb 22 milions en inversions i 51,4 milions destinats a les Societats municipals. Els comptes han estat presentats a través d’audiències públiques per tots els districtes de la ciutat. Tot fa pensar que la seva aprovació inicial tirarà endavant en el Ple extraordinari que es celebrarà aquest dimecres.