Un projecte de l’ADF Terrassa opta a un premi de prevenció d’incendis de la Diputació

Un projecte de l’Agrupació de Defensa Forestal de Terrassa per informar i sensibilitzar sobre la prevenció d’incendis, és finalista a la XXVI ena edició del Premi Jordi Peix de la Diputació de Barcelona. En total 10 ADF’s de les comarques barcelonines opten algun reconeixement dels Premis de Prevenció d’Incendis Forestals 2022. Sis d’aquests projectes concursen al Rossend Montané, per a projectes d’innovació en infraestructures i mitjans de prevenció.

El projecte terrassenc, en col·laboració amb els propietaris dels boscos i dirigit a escoles, urbanitzacions i públic en general, preveu crear un circuït per explicar les diferents actuacions de gestió forestal que es fan en els boscos al voltant de Terrassa. El projecte parteix de la silvicultura, la tècnica i l’art de gestionar masses forestals. Una forma d’ajudar a evolucionar els boscos, amb la intervenció de bombers, tècnics forestals i ADF’s, aprofitant les seves potencialitats naturals. La silvicultura també controla la sobreexplotació del medi natural perquè no perdi la capacitat de resistència ecològica enfront l’escalfament climàtic.

El premi Jordi Peix està dotat amb 11.000 euros, bona parts dels més de 14.000 amb què està valorat el projecte terrassenc. El veredicte i acte de lliurament es farà dissabte dia 19 a l’Auditori de Castellar del Vallès, en una gala produïda per la Xarxa i retransmesa a partir de dos quarts d’onze per Canal Terrassa.

Adf 1Adf 2

Adf 3Adf 4