Un projecte innovador del CST tracta la salut mental a través de l’activitat física

El Consorci Sanitari de Terrassa ha començat a desenvolupar un projecte dirigit als pacients del Servei de Psiquiatria. Es basa, sobretot, en la comunicació assertiva i la pràctica d’activitat física, amb la finalitat de potenciar l’autonomia dels usuaris. D’aquesta manera es promou una sèrie d’hàbits saludables, establint rutines d’exercici físic, higiene personal o alimentació equilibrada. Una iniciativa que es troba en fase d’implantació i que durant les primeres setmanes ha estat molt ben rebuda entre els pacients de la planta de psiquiatria de l’Hospital de Terrassa.

El projecte busca així humanitzar el servei de psiquiatria i reforçar el vincle terapèutic entre els pacients i els professionals sanitaris. Un programa que s’aplica en diferents centres del CST i que ha estat possible gràcies a la contribució realitzada per Caixabank. El Consorci ha rebut el suport de la Fundació La Caixa, amb una aportació de 6.000 euros que han servit per contractar les dues figures professionals d’aquest projecte: una terapeuta ocupacional i un tècnic esportiu en l’àmbit de la salut mental.

A través del programa s’incentiven les relacions interpersonals per facilitar la inclusió social i disminuir l’estigma. Les sessions són voluntàries i molt participatives, fet que demostra els bons resultats de la iniciativa.