Un Sant Joan celebrat amb normalitat tot i les alertes per risc d’incendis

La revetlla de Sant Joan s’ha celebrat aquest any amb normalitat tot i les alertes, arreu de Catalunya, pel gran risc d’incendis. La tradicional festa del foc ha engegat amb la flama del Canigó. Una tradició que va estar dos anys sense fer-se per la pandèmia però que ha tornat aquest any de la mà d’Òmnium Terrassa i els encarregats de portar la flama des del Raval de Montserrat fins el Pla de la Font de l’Apotecari, els Gegants Bojos de Terrassa.

Un cop instal·lada la flama els veïns de la zona han donat per estrenada la revetlla de Sant Joan amb un taller de fanalets i un sopar popular. Petits i grans han pogut gaudir de la festa. Unes hores on els petards són protagonistes. Fonts, bengales, cohets i bombetes han esclatat durant la nit més curta de l’any sempre amb la supervisió dels adults i els serveis municipals.

A la plaça d’Andalusia s’ha tancat aquesta nit tan especial amb l’encesa de la foguera, el correfoc de la mà dels Gegants Bojos i concerts per a tots els públics.

Degut a l’alt risc d’incendi a zones boscoses de Catalunya es plantejava l’opció de prohibir o restringir l’ús de petards durant la revetlla en certs municipis tot i que les pluges dels dies abans han rebaixat el perill i han permès celebrar Sant Joan amb normalitat. Això si, tal i com informen Bombers de la Generalitat, a Catalunya s’han atès 464 avisos entre les deu i les dotze de la nit de dijous a divendres. El Vallès Occidental, per la seva part, ha estat la comarca amb més activitat d’incendis, tant forestals com urbans, que han sumat setanta-nou intervencions.