Un Sant Jordi de cap de setmana

La festivitat de Sant Jordi 2023 s’allargarà durant tot el cap de setmana. Centenars de parades de llibres i roses tenen permís per instal·lar-se al carrer a partir d’aquest divendres. Aquesta és la principal novetat d’un Sant Jordi que aquest any cau en diumenge. D’altres novetats són les actuacions de cultura popular i les visites i jornades de portes obertes al patrimoni de la ciutat.

Els llibreters i floristes professionals podran instal·lar les parades davant els seus comerços a partir de divendres dia 21. Les altres parades d’entitats, associacions, centres educatius o partits polítics ho podran fer el mateix dia 23, a la resta d’espais dels centre històric i en places i carrers de la ciutat. En total hi hauran uns 227 punts de venda a tota la ciutat entre parades i establiments. D’aquests uns 40 són de professionals del llibre i la rosa i la resta d’associacions i entitats. Tret de la plaça Vella, el Raval, el carrer Major, la Font Vella, la Rambla i la plaça del Progrés, els llocs de major concentració de parades serà a la Rambla de Francesc Macià.

Una altra de les novetats és l’actuació castellera de la Diada de Sant Jordi de les dues colles locals. Aquest any es farà a les 12 del migdia a la plaça Vella. Del Raval en sortiran les cercaviles del Drac i els Bastoners de Terrassa. Els Gegants hi actuaran a partir de les cinc de la tarda (17.00 h).

Paralel·lament, l’Ajuntament organitza activitats per donar a conèixer la riquesa patrimonial. Pel matí hi ha programada una visita a la nova Casa de l’Esport i al mateix Consistori. També s’han organitzat quatre visites guiades a la Masia Freixa. El Museu de Terrassa ofereix una matinal de portes obertes a la Seu d’Ègara, la Casa Alegre de Sagrera i al Castell Cartoixa de Vallparadís amb activitats relacionades amb Sant Jordi.

El Castell Cartoixa acollirà «La Llegenda del Drac de Terrassa» i la Casa Alegre de Sagrera farà el taller «El meu llibre de Sant Jordi». Per la seva banda el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica i el Museu Tèxtil obriran el matí de Sant Jordi a partir de les 10. Les biblioteques municipals ja porten tot el mes d’abril fent un ampli ventall de lectures i activitats al voltant dels llibres i Sant Jordi.

El programa complet es pot consultar a http://www.terrassa.cat/sant-jordi