Un Sant Jordi diferent per a tots els pacients i professionals de MútuaTerrassa

L’actual context d’emergència sanitària farà que es visqui  un Sant Jordi força atípic i diferent però MútuaTerrassa no vol passar per alt aquesta festivitat. Així doncs, l’adversitat de la situació no ha fet aturar el tercer Concurs de Contes de St. Jordi, el jurat ha dictaminat que la història guanyadora d’enguany sigui “Jan, traductor de balenes”, un conte que aborda la diversitat funcional i promou una societat inclusiva

El conte, escrit per Trini Pérez, professional dels Serveis Corporatius de Comunicació del centre sanitari, i il·lustrat per Olga Grande, té per objectiu normalitzar les discapacitats funcionals o sensorials. 

El protagonista és en Jan, un nen amb una discapacitat auditiva que ha transformat en un món subaquàtic en el qual domina l’idioma de les balenes, una llengua que la resta de persones no coneix. Gràcies al fort vincle que té amb els seus dos grans amics, així com a la seva gran imaginació, en Jan aconseguirà integrar-se plenament en la nova etapa que està a punt de començar. 

Amb la col·lecció de contes que des de l’any 2010 MútuaTerrassa edita anualment per la Diada de Sant Jordi, l’entitat vol que cap infant es pugui sentir diferent per culpa d’alguna patologia, i que tots ells entenguin que els bons hàbits, l’educació, la socialització i el respecte són essencials per a una vida saludable en tots els sentits. 

Amb la idea que la història pugui ser difosa per múltiples canals, aquest any s’ha preparat una versió audiovisual del conte explicada per una dotzena de professionals de l’entitat. Tots n’han llegit un breu fragment i el resultat final és un vídeo que ja s’està difonent a través de diversos canals i xarxes socials. 

A mitjans de març l’HUMT va començar a rebre, de forma espontània, algunes mostres d’agraïment en forma de cartes i dibuixos infantils, un gest que es va produir en paral·lel a diversos hospitals. Aquesta iniciativa solidària  s’ha reconvertit en forma de llibres i en el transcurs del darrer mes se n’han editat tres volums, els quals s’han fet arribar a tots els pacients i professionals. 

Coincidint amb Sant Jordi, s’ha editat el quart volum, una nova edició que segueix posant de manifest l’enorme solidaritat ciutadana envers aquesta realitat tan complexa com excepcional. 

Per acompanyar aquesta edició especial del llibre-recull, també s’han dut a terme uns punts de llibre amb un grafisme que il·lustra la llegenda actualitzada amb el moment que vivim. També s’hi han incorporat missatges esperançadors amb una clara al·lusió a la superació de la situació actual com ara “Princeses, dracs i cavallers units per una mateixa causa: fer front a l’emergència sanitària” i “Fem que la llegenda d’aquest any tingui el millor final”.