Un sopar “diferent” al d’anys anteriors per celebrar l’entrada a l’Any Nou

Arriba l’esperada festa de Cap d’Any, una popular celebració que aquest any i a causa de la Covid 19 serà, si més no, del tot diferent a les festes d’anys anteriors. Terrassa, com la resta de Catalunya, tanca l’any amb mesures restrictives en la mobilitat. Així, la que ja havia esdevingut tradicional Festa de Cap d’Any al Raval de Montserrat, s’ha cancel·lat per les inevitables aglomeracions.

També s’han suspès, o deixat d’organitzat les diferents festes populars que moltes entitats organitzaven per tota la ciutat. Aquest any, el sopar, el raïm i la gresca final quedarà en la intimitat de les cases on les trobades no podran superar les 10 persones ni tampoc pertànyer a més de dues bombolles convivencials. La preparació del sopar ha agafat els ciutadans amb els horaris restringits de bars i restaurants.

Aquests establiments avui poden continuar servint esmorzars entre les 7,30 i les 9,30 del matí i dinars entre la 1 del migdia i dos quarts de quatre de la tarda. Al vespre poden obrir de 19 a 22, mentre que el servei a domicili es pot mantenir fins les 11 del vespre. Els centres comercials estan oberts al 30 per cent, però els seus bars i restaurants estant tancats.

L’excepció per aquesta nit de Cap d’Any és el toc de queda que s’allarga fins la 1 de la matinada en lloc d’entre les 10 del vespre i les 6 del matí, de la resta de dies. Amb tot, es permeten els desplaçaments intercomarcals si es va a la segona residència o si ens acollim a alguna de les excepcions com els casos d’emergències, les cures a persones o per motius de feina, entre d’altres. Tot, sempre amb el certificat d’autorresponsabilitat que emet la Generalitat.