Un sorteig escull els 2.385 terrassencs que estaran en les 265 meses electorals

Seguint el procés electoral inicial, aquest dimecres al migdia s’ha fet el sorteig per decidir quines persones formaran part de les meses electorals el pròxim dia 14 de febrer, primera data escollida pel Govern de la Generalitat.  En total s’han triat 2.385 persones que formaran part de les 265 meses que es constituiran el mateix dia de les eleccions als col·legis electorals.

El sorteig s’ha fet en un acte públic entre els ciutadans que formen part del Cens Electoral. Després del sorteig la Junta de Govern ha celebrat una sessió extraordinària per aprovar els resultats. La llista es pot consultar clicant aquí o visitant a la web Terrassa.cat. En principi Catalunya celebrarà el 14 de febrer unes eleccions atípiques en mig de la pandèmia de la Covid-19.

La Generalitat ha presentat recurs a la decisió d’aquest dimarts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’anul·lar la proposta del Govern d’aplaçar les eleccions al 30 de maig. Així ho havia decidit el Parlament davant els índex que aquests dies està assolint la pandèmia a Catalunya. En una primera resposta a diverses impugnacions a la nova data, el Tribunal ha suspès postposar els comicis fins el maig i de moment manté el 14 de febrer per a les eleccions a la Generalitat.

Aquest dijous els 7 magistrats del TSJC decidiran sobre el fons de la qüestió i donaran resposta a les impugnacions presentades per la Lliga Democràtica, Federalistes d’Esquerres, Izquierda en Positivo i d’un particular. Mentrestant els preparatius per a la jornada electoral del dia 14 continuen en marxa i complint els terminis, tal i com s’ha fet amb el sorteig de les meses.