Un taller apropa el flamenc a l’alumnat de l’escola Bisbat d’Ègara

L’alumnat de cicle mitjà de l’escola Bisbat d’Ègara ha gaudit aquest divendres d’un taller per conèixer el flamenc. Sobre l’escenari: un guitarrista, un cantaor i una bailaora, acompanyats d’un narrador que ha utilitzat el futbol com a fil conductor per explicar les emocions que es transmeten amb aquest gènere. D’aquesta manera, ha descrit 4 pals del flamenc: soleares, seguirillas, tangos i fandangos.

Poca gent coneix que la història del flamenc es remunta 4 segles enrere i prové de l’emigració d’Egipte a Cadis. Al principi era només cantat. Al segle XVIII s’hi va introduir la cítara però el seu so era massa agut i, per fer-lo més greu, se li van afegir 3 cordes i una caixa de ressonància, creant així la guitarra.

L’escola Bisbat d’Ègara ha estat la primera en acollir aquesta inciativa com a prova pilot. Més endavant es farà també a Fàtima i Prodis i s’estudiarà estendre a la resta de centres de la ciutat durant el proper curs.

L’activitat ‘El Flamenc, patrimoni immaterial de la humanitat’ està organitzada per la Coordinadora d’Entitats de Cultura Andalusa de Terrassa i forma part de la Guia d’Activitats i Serveis Educatius.