Un taller de cures analitza els espais de Terrassa on no es cobreixen les necessitats de les dones

La jornada de vaga d’aquest 8 de març ha comptat amb un espai per reflexionar sobre els llocs on les dones se senten cuidades i on no, aquells indrets de la ciutat on estan cobertes les necessitats del col·lectiu: places, carrers, transport públic, espais de lleure, centres sanitaris, comerços… El resultat ha de ser un mapa de la ciutat que indiqui quins són els canvis que s’han fer.

Aquest taller de cures l’ha organitzat el comitè de vaga del 8M i s’ha fet al Vapor Ventalló. La premissa ha estat defensar que el treball de cura és bàsic i fonamental per al sosteniment de la vida. La raó principal és que implica l’atenció de les necessitats de les persones i els aspectes relacionats amb l’afecte, les emocions i les relacions personals.

I és que aquest divendres també s’ha fet vaga de cures, per fer visible i donar valor a aquest treball, que massa sovint queda amagat en l’àmbit domèstic i devaluat per no estar, en la majoria de casos, remunerat. L’objectiu és que es reconegui com un bé social de primer ordre i exigir la redistribució d’aquest tipus de tasques.

El taller ha servit per fer arribar aquest missatge a més gent i enfortir els lligams entre aquelles persones o entitats que sí que posen les cures al centre. Finalment, es faran arribar els problemes detectats a les institucions perquè prenguin consciència i actuïn en conseqüència.