Un terrassenc que ha passat 4 anys a La Modelo de Bogotà escriu un llibre i vol fer un documental

Pedro Romero és un hostaler terrassenc de 51 anys que ha estat empresonat 4 anys a La Modelo de Bogotà (Colòmbia), del 5 d’agost de 2010 al 7 de gener de 2014.

Regentava el Mesón Don Pedro, del carrer Manresa. Tenia moltes factures pendents i la seva mare havia hipotecat el seu pis per pagar-les. Els terminis s’acumulaven i va pensar que portant cocaïna des d’aquell país per vendre-la aquí seria la manera d’eixugar el deute de cop. Va fer alguns viatges per establir contactes i en el primer carregament el van enxampar portant 7 quilos de cocaïna pura.

Sobre les històries d’altres presoners i la corrupció d’aquell Estat vinculada al tràfic de drogues, Romero ha escrit un llibre titulat «Desde el infierno» editat per Fedra al 2016. Ha venut més de 5.000 exemplars físics i l’obra porta ja 40.000 descàrregues digitals.

En una presó per a 2.500 persones van arribar a ser gairebé 10.000. Les condicions, diu, eren molt dures i poder sortir-ne és per a Romero una segona oportunitat. Quan ell va ingressar hi havien 35 espanyols i quan en va sortir, 75 (la majoria per delictes relacionats amb el tràfic de drogues).

Ara vol fer un documental que portarà el mateix títol però tractarà sobre la seva pròpia experiència. Es començarà a gravar el 28 de juliol a Can Jofresa i Can Palet amb molts terrassencs implicats en el projecte: Cristóbal Castro (fotògraf), Teodoro Rubio (historiador), Antón Blanco (músic), José Antonio Tàpia (actor), Uri Tàpia (periodista), María Luque (actriu) i el mateix Romero.

Per a més endavant vol escriure un llibre sobre la seva vida que espera que es porti a la gran pantalla.