Fitur Trens Turistics

Un tren turístic per fotografiar el modernisme de Terrassa

La Diputació de Barcelona conjuntament amb Renfe treballa per posar en marxa trens turístics temàtics que recorreran la província per donar a conèixer els seus principals atractius. L’experiència pretén implantar un model d’èxit que ja opera a Galícia i Aragó. Aquest matí, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i el president de Renfe, Isaías Táboas, han avançat el projecte, en el marc de la Fira Internacional de Turisme Fitur, que se celebra a Madrid fins al 20 de gener.

Els trens, amb capacitat per a un centenar de passatgers, està previst que estiguin operatius les temporades de primavera i tardor. La previsió és posar en servei sis rutes, en trens que surtin des de l’Estació de França de Barcelona els dissabtes dels mesos de maig i juny i de setembre i octubre. Els trens oferiran diverses experiències relacionades amb l’enoturisme, la gastronomia, el modernisme, el termalisme i la cultura marinera.

Els trens turístics proposen paquets exclusius amb l’objectiu d’oferir al visitant una oferta turística que fomenti la mobilitat sostenible, la interconnexió amb tot el territori i el turisme de proximitat. I és que, l’experiència del viatge no comença en el mateix destí sinó en el tren temàtic que acompanyarà al visitant durant la ruta.

Les rutes projectades, pensades per a tots els públics, està previst que portin els viatgers per les comarques costaneres de Barcelona, pels municipis amb patrimoni modernista més imponent, els indrets amb tradició relacionada amb l’enoturisme o per espais naturals ideals per desconnectar, entre d’altres. Així a Sant Sadurní d’Anoia hi haurà La Barcelona espurnejant, visita els vins escumosos, a Mataró i Canet de Mar, la ruta dels modernistes gourmets, a Terrassa, Fotografia el Modernisme, a Vilanova i la Geltrú i Sitges, Descobreix el mar de la Costa Barcelona, a BadalonaUn mar d’històries  i a Granollers, Natura i relax a Barcelona.

Fitur Trens Turistics

[Font imatge: Diputació]