El pacient ingressat ahir a la Mútua de Terrassa per possible coronavirus dona negatiu

Mútua de Terrassa ha confirmat aquest dimecres al matí que el veí de Sant Cugat aïllat ahir al centre sanitari per possible cas de coronavirus ha donat negatiu.

El pacient estava aïllat en quarantena a la planta 15 de l’Hospital Universitari des de dimarts al migdia davant dels símptomes que tenia, similars als de la malaltia. Segons diversos mitjans, podria haver-se tractat d’un cas de “contagi indirecte”, ja que el pacient, tot i no haver viatjat recentment, hauria estat en contacte amb una persona que sí hauria viatjat a les zones d’Itàlia on s’han confirmat casos.

L’alcalde demana calma i tranquil·litat

De la seva banda, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, a través del seu compte personal de Twitter havia demanat calma i tranquil·litat perquè no hi havia cap cas confirmat de coronavirus a Terrassa. Ballart recordava que a Catalunya hi ha 8 casos pendents de resultats, entre ells un a Mútua Terrassa, d’un ciutadà que no resideix a la ciutat. L’alcalde afegia que hi ha màxima confiança en el nostre sistema de salut.

La consellera de Salut, Alba Vergés, fa una crida a la calma i assegura que el sistema està preparat per donar resposta al coronavirus

Salut fa una crida a la calma a la població

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha confirmat aquest dimarts el primer cas de coronavirus a Catalunya. Es tracta d’una dona, de nacionalitat italiana i de 36 anys, resident a Barcelona que va viatjar a Bèrgam i Milà, a Itàlia, entre el 12 i 22 de febrer. El passat dia 20 va presentar simptomatologia i es va adreçar a l’Hospital Clínic, on des d’aleshores està aïllada en confirmar-se que té Covid-19. La dona, que no té cap patologia de base, té una simptomatologia similar a la de la grip.

El Departament de Salut ja ha identificat les persones que van estar en contacte estret amb la jove i que estan en aïllament domiciliari de catoze dies. Tots ells són “persones sanes a qui se’ls fa una vigilància activa” i una monotorització de la temperatura. Joan Guix també ha explicat que si apareixés simptomatologia se’ls faria les proves corresponents per descartar el coronavirus. A més, ha volgut remarcar que “el contagi requereix un contacte estret, a menys de dos metres. Estem parlant de família i de l’entorn més immediat”.

El Departament de Salut ha investigat diversos possibles casos de coronavirus. Només dos d’ells han sortit positius: una jove italiana dimarts i un noi de 22 anys que ha estat a recentment Itàlia.

El secretari de Salut Pública també ha indicat que se segueix el Protocol, que permanentment es va actualitzant, i ha informat que s’ha incorporat com a un dels criteris principals de detecció del coronavirus a persones amb clínica respiratòria procedents, a més de la Xina, de les regions italianes de Llombardia, Véneto, Emilia Romaña i Piamonte; i també de Corea del Sud, de l’Iran i de Singapur.

Durant la roda de premsa, el secretari de Salut Pública ha fet una crida a la calma a la població: “No requerim mascaretes, sobretot, cal seguir les mesures d’higiene habituals: rentar-se sovint les mans amb sabó; utilitzar mocadors de paper d’un sol ús i tossir tapant-se amb l’avant-braç ”. També ha assenyalat que “el 80% dels casos de coronavirus són lleus i que aproximadament un 15% són greus i un 2%, crítics” i ha recomanat a la població que, en cas de dubte, truquin al 061 CatSalut Respon.

El Departmanet d’Ensenyament
Davant les peticions que ens han fet arribar diversos centres educatius públics, concertats i privats del nostre país, en relació al coronavirus, el Departament d’Educació informa que:

  1. El Departament d’Educació està en contacte permanent amb el Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública.

2. D’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries, el Departament d’Educació recorda que els centres educatius han de contactar amb el 061 davant de qualsevol dubte relacionat amb aquesta qüestió, especialment en el cas que una persona presenti una infecció respiratòria i que hagi viatjat a la Xina, Corea del Sud, Iran, Japó, Singapur o les regions italianes de Piemont, Vèneto, Llombardia i Emilia Romagna o que quedi provat que hagi estat en contacte amb una persona infectada pel virus.

3. Com a principi general, es recomana no viatjar als països i a les regions abans esmentades mentre les autoritats sanitàries d’aquests països no aixequin les mesures de control que actualment estan duent a terme o les autoritats internacionals emetin noves recomanacions.

Per a més informació sobre el coronavirus, consulteu aquest enllaç del Canal Salut:

canalsalut.gencat.cat/coronavirus]canalsalut.gencat.cat/coronavirus